Jullie bieden ook Mindfulness aan. Is dat niet zweverig?

Mindfulness is zeker niet zweverig, Swaab & Schild werkt alleen evidence based. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst namelijk uit, dat de beoefening van Mindfulness de werking van het brein veranderd. Zo zijn we onder andere beter in staat ons te concentreren. Door de aandacht in het hier en nu te houden krijg je zicht op de reacties van je lichaam en je geest. Dat behoed je om op de automatische piloot te reageren.

Een beetje stress is toch niet slecht?
Dat klopt. We hebben stress nodig om te kunnen reageren en functioneren. Denk alleen al aan de energie die we moeten leveren om te kunnen blijven staan. Ook hebben we ons stresssysteem nodig om adequaat te reageren op onvoorziene situaties. Echter, als onze hersenen een gebeurtenis onnodig als bedreigend of lastig inschatten, wordt ons stressysteem overbodig getriggerd. Als dat te vaak en te lang voor komt, herstellen we niet voldoende. Dat is het moment waarop stress een lastpost wordt.
Is mediteren echt nodig als je wilt herstellen van stressklachten?
Er zijn vele methodes om van stressklachten te herstellen. Wij kiezen voor deze methode met meditatie, omdat je niet alleen van je stressklachten af komt, maar ook een duurzame basis legt om in de toekomst met stressvolle situaties om te gaan. Uit wereldwijd onderzoek is gebleken dat Mindfulness-meditatie (het trainen van opmerkzaamheid) helpt bij klachten zoals depressie, overmatig piekeren, stressklachten en chronische klachten, zoals pijn. Ook in onze eigen praktijk blijkt dat meditatie bij veel klachten behulpzaam is.
Als ik bij jullie behandeld wordt voor een burnout hoelang ben ik dan bezig?
Het tijdspad voor herstel vanuit een burnout of een overspanning is heel persoonlijk. Doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid, de tijd durven loslaten en acceptatie, zijn factoren die de hersteltijd positief beïnvloeden. Herstellen bestaat uit verschillende fases en elke fase heeft zijn eigen tijdsverloop. Als indicatie: gemiddeld zijn er ongeveer 10-15 gesprekken nodig om weer aan het werk te gaan. Daarna volgen nog enkele gesprekken tijdens de reïntegratie.

 

 

 

 

Help-mijn-hoofd-prev_slider1

 

 

Een goede introductie in de wereld van Stress.

Download ons gratis eBook

 Download e-Book