Mindfulness

Mindfulness is aandacht voor dit moment: voor hoe ons leven nu is. Mildheid, niet-streven en niet-oordelen zijn hierbij sleutelbegrippen.

Helder met aandacht aanwezig zijn in het nu, is een voorwaarde om stress te kunnen hanteren. Zo kunnen we kiezen hoe we met een situatie omgaan, in plaats van vast te zitten in onze automatische reacties. Vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of dwalen we weg in fantasieën over de toekomst. Zeker als we te maken hebben met ziekte of stress, kan dit onze aandacht zo in beslag nemen, dat we onze dagen op de automatische piloot doorbrengen. Hierdoor zijn we vaak niet meer bewust aanwezig in ons dagelijks leven.

Door aanwezig te zijn in het nu, krijg je meer energie en mogelijkheden om beter voor jezelf te zorgen. Energie en kracht die we allemaal in ons hebben en weer leren gebruiken. Daardoor voelen we ons minder machteloos en wordt het leven weer aangenaam en leefbaar. Het trainen van aandacht is een intensieve beoefening van leven in het huidige moment.

Wil je ook een Mindfulnesstraining volgen bij Swaab & Schild?
Bekijk ons aanbod hieronder en meld je aan via het aanmeldformulier.

 

 

Individuele therapie

Persoonlijk traject

Mindfulnesstraining

8 weken

Mindful Parenting

8 weken

Mindfulness en ADHD of ASS

Ouders en kinderen met ADHD en ASS

Compassietraining

6 weken
Back To Top