Individuele therapie

Persoonlijk traject

   

  Willen we productief, in balans en efficiënt blijven werken dan is het noodzakelijk dat belasting en herstel in balans is. Krijg je je werk niet meer af, heb je slecht overzicht,moeite met plannen  en concentreren, moeite met beslissingen nemen, klachten op  fysiek, emotioneel, cognitief niveau? Grote kans dat je te weinig herstelmogelijkheden hebt na een geleverde prestatie. Er is dan sprake van het ontstaan van roofbouw door chronische stress en te weinig herstel.

  In de behandeling van chronische stress of overspanning of ook wel burn-out genoemd, wordt een stapsgewijze begeleiding aangeboden, waardoor de problemen rond overbelasting en energietekort zo vroeg mogelijk en zo efficiënt mogelijk aangepakt kunnen worden.

   

   

  Het programma onderscheidt zich door de specifieke aandacht voor het fysiologisch herstel daarnaast grijpt de methode gelijktijdig in op het mentale en gedragsmatige niveau van de cliënt.  Geleidelijk en systematisch wordt de lichamelijke en mentale belastbaarheid opgebouwd.

  Resultaatgericht en activerend
  De voortgang van het herstel en de belastbaarheid worden steeds gemonitord. Begeleiding van werkhervatting vormt een onderdeel van de behandeling. Bij verzuim wordt nauwlettend in de gaten gehouden wanneer werkhervatting mogelijk is.

   

  “Als ik ‘s avonds thuis kom uit mijn werk, kan ik alleen nog maar op de bank hangen.”

  “Zondagavond voel ik de stress alweer op komen: weer een werkweek, hoe kom ik daar doorheen?”

   

   

  Het programma heeft een relatief korte behandelduur, resultaatgerichte manier van werken en focussed op oplossingen in het hier en nu. De begeleidingsdoelen zijn:

  1. Herstellen en langdurig handhaven van de energiebalans
  2. Bevorderen van inzicht in- en omgaan met je eigen energie
  3. Verbeteren van zelfmanagementvaardigheden
  4. Bij verzuim: werkhervatting

   

   

   

  Hoe gaat het in zijn werk?
  Je kunt je aanmelden voor een intakegesprek. Tijdens het intake gesprek kijken we samen welke klachten er zijn. We vragen je een aantal vragenlijsten in te vullen. Aan het eind van het intakegesprek spreken we af hoe de behandeling eruit gaat zien en maken we een inschatting vwb de behandelingsduur, het aantal gesprekken en de kosten.

   

   

   Individuele therapie 

  Persoonlijk traject

  1 intakegesprek van 1,5 uur

  Volggesprekken
  Volgens persoonlijk traject, 1 uur per gesprek

  Locatie
  Gooszenstraat 1, Deventer

   Kosten
  Intakegesprek: €120,-
  Vervolggesprekken: €85,-

  Indien nodig maken we een offerte voor de werkgever.

  Trajecten worden vrijwel altijd geheel of gedeeltelijk door de werkgever vergoed. Als er toestemming is, zal contact worden opgenomen met de Arbo-arts om de behandeling af te stemmen en zo goed mogelijk te laten verlopen.

  Neem contact met ons op voor een intakegesprek CONTACT

  Back To Top