Stresspreventie en Mindfulness op de werkvloer

Korte training

   

  Werken in deze tijd vraagt veel concentratie, stressbestendigheid, creativiteit en aanpassingsvermogen. Er wordt voortdurend een appèl gedaan op je vermogen om te gaan met de vele vragen die er tijdens een drukke werkdag op je af komen.

  Wellicht herken je klachten als concentratieproblemen, prikkelbaarheid of vermoeidheid. Het kan ook zijn dat je geen directe klachten ervaart maar dat je minder gejaagdheid zou willen voelen en meer rust wilt ervaren tijdens het werken.

   

   

   

  Bij stress verkeert ons lichaam in een alarmtoestand. Als deze alarmtoestand te lang aanhoudt ontwikkelen we klachten. Deze klachten kunnen leiden tot ziekteverzuim. De korte training “Stresspreventie en Mindfulness op de werkvloer” is een eerste stap om dit ziekteverzuim te voorkomen. Het geeft werkgevers en werknemers inzicht in stress, stresssignalen en tools om preventief met stress om te kunnen gaan. Om jezelf goed staande te kunnen houden is het belangrijk te kunnen ontspannen, inzicht te verwerven en te weten hoe je een ‘hoofd vol gedachten’ (to-do lijstjes, verantwoordelijkheid, arbeidsperspectief) tot rust kunt brengen.

  Tijdens de 3 uur durende training leer je wat stress precies is en hoe je stress signalen bij jezelf kunt herkennen. Je leert het verschil tussen acute stress en chronische stress. Bovendien leer je enkele Mindfulness oefeningen die je helpen met stressvolle situaties om te gaan.

   

  “Als ik ‘s avonds thuis kom uit mijn werk, kan ik alleen nog maar op de bank hangen.”

  “Zondagavond voel ik de stress alweer op komen: weer een werkweek, hoe kom ik daar doorheen?”

   

  De training wordt gegeven door Mirjam Schild. Tijdens de training wordt psycho-educatie gegeven. We doen oefeningen om inzicht te krijgen in onze stress-signalen.  

  We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Wat is stress?
  • Hoe herken ik stress bij mezelf?
  • Uit de gevarenzone blijven
  • Het verschil tussen werkdruk en stressreacties
  • Stress en Mindfulness: Stress voorkomen

   

   Stresspreventie en Mindfulness op de werkvloer

  1 dagdeel

  Korte Training
  1 dagdeel, maximaal 20 deelnemers

  Locatie
  Op locatie

  Heeft u belangstelling voor deze interactieve lezing in uw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Neem contact met ons op voor meer informatie CONTACT

  Back To Top