Mindful Parenting

8 weken

   

  Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Bijvoorbeeld omdat je er alleen voor staat of omdat je ook nog allerlei andere ballen in de lucht moet houden. Ook een kind met extra zorg kan ervoor zorgen dat je je soms eenzaam en uitgeput voelt. En soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen.

   

   

  Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan. Mindful Parenting is een evidence based methode van de UvA en betekent letterlijk ‘aandachtig opvoeden’. Deze Mindful Parenting training is bedoeld voor ouders van kinderen van 0-19 jaar die soms stress ervaren in de opvoeding. De training is preventief  en geschikt voor ouders met opvoedingsstress. Daarnaast geven wij een aangepaste training in klinische setting. (zie Mindful Parenting voor ouders van  kinderen met ASS en ADHD).

  “Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden

  terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”

   

  “De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een

  dagelijks onderwerp van gesprek”  

   

   “We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning

  maar toch voel ik me gejaagd”

   

  Tijdens de cursus leer je automatische gedragspatronen van jezelf herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met stress omgaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers aan het eind van de training het plezier in opvoeden (her)ontdekken, meer energie hebben en een betere relatie met hun kind(eren) en partner ervaren.

   

  De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen om uit het denken in het ‘hier en nu’ te komen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in het dagelijks (gezins)leven toe te passen vormt een belangrijk onderdeel. De volledige training wordt gegeven door twee trainers. Tijdens een bijeenkomst worden de kinderen apart van de ouders getraind. De training bestaat uit een voorgesprek en 8 bijeenkomsten (met map en CD).

   

   Mindful Parenting 

  8 weken

  Zie voor de eerstvolgende startdata de agenda

  Training
  8 bijeenkomsten van 2 uur

  Locatie
  Gooszenstraat 1, Deventer

  Kosten
  €400,-

  Meld je nu aan voor deze training AANMELDEN

  Back To Top