Mindfulness en ADHD of ASS

Ouders en kinderen met ADHD en ASS

   

  Deze training is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 18 jaar, die een diagnose ASS of ADHD hebben.

   

   

  Het doel van dit programma is om de aandacht en concentratie te verbeteren en impulsiviteit, agressie, en andere gedragsproblemen bij kinderen en jongeren met ADHD te verminderen.

  Bij kind en jongeren met Autisme Spectrum Stoornissen kan mindfulness daarnaast ook helpen om beter om te gaan met dwangmatig denken, prikkelgevoeligheid en somberheid of angsten.

   

  Leer op de beste manier om te gaan met de problemen van ASS of ADHD

   

  De parallelle Mindful Parenting training voor ouders helpt ouders bovendien om op een kalme, onbevooroordeelde manier met gedragsproblemen van hun kinderen om te gaan, en acceptatie en mededogen in hun opvoeding te brengen. Daarnaast leren ouders hoe zij de mindfulness training van hun kind kunnen ondersteunen en belonen. Tot slot kunnen ouders de mindfulness vaardigheden gebruiken voor eigen aandacht-, impulsiviteit- en stressproblemen die door kunnen werken in de opvoeding en het gezinsleven.

   

  De volledige training wordt gegeven in een groep met 6 kinderen door twee trainers. De training is inclusief de Mindful Parenting training voor ouders. Tijdens een bijeenkomst worden de kinderen apart van de ouders getraind. De training bestaat uit een voorgesprek, 8 bijeenkomsten (met map en CD) en een follow-up na 6 weken.

   

   Mindfulness voor kinderen met ADHD of ASS en hun ouders

  8 weken

  Zie voor de eerstvolgende startdata de agenda

  Training
  8 parallelle bijeenkomsten van 1,5 uur en 1 follow-up na 6 weken

  Kosten
  €550,-

  Meld je nu aan voor deze training AANMELDEN

  Back To Top