Mindfulnesstraining

8 weken

   

  Mindfulness – opmerkzaamheid – is een vaardigheid die we allemaal bezitten. Het enige wat de Mindfulnesstraining doet is het weer in herinnering brengen van die vaardigheid.

   

   

   

  De mindfulness training zoals die door Swaab & Schild wordt gegeven is evidence based, wetenschappelijk onderzocht en wetenschappelijk gewaardeerd. Uit vele onderzoeken is gebleken dat de Mindfulnesstraining welbevinden verbeterd en  positieve veranderingen in het brein teweeg brengen. We leren beter concentreren meer empathie te ontwikkelen en sneller opmerkzaam te worden op signalen van stress, vermoeidheid en negatieve gedachten. De methode is buitengewoon praktisch, zinvol en toepasbaar in het dagelijks leven.

  De mindfulnesstraining is een groepsgewijze training van 8 weken. De training is toegankelijk voor iedereen. Voor mensen met klachten en mensen zonder klachten. Jong en oud.

   

  De training is in de jaren ’80 van de vorige eeuw ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. In de training oefenen we met meditatieoefeningen, zoals zitmeditatie, liggende aandachtoefening en lichte yoga oefeningen. Daarnaast bespreken we tijdens de bijeenkomsten thema’s als: zelfzorg, de rol van gedachten, de rol van emoties, stress en onze reacties op stressvolle gebeurtenissen.

   

  We leren ontdekken welke (oude) patronen belemmerend werken op ons gevoel van welbevinden. Alle oefeningen worden ondersteund door audio bestanden. Daarnaast krijgt iedereen een werkmap waarin de oefeningen, de thema’s en het huiswerk staan beschreven.

   

   Mindfulnesstraining 

  8 weken

  Zie voor de eerstvolgende startdata de agenda

  Training
  8 avonden van 2,5 uur

  1 Stiltedag

  Locatie
  Gooszenstraat 1, Deventer

  Kosten
  €450,-

  Meld je nu aan voor deze training AANMELDEN

  Back To Top